Platte Subwoofer kopen? Getest: De Beste van 2023

Platte Subwoofer

De Beste Platte Subwoofers die er zijn

De beste platte subwoofer die het waard is om te kopen vind je hier. FilmAlpha heeft onderzoek gedaan naar honderden verschillende platte subwoofers die nu verkrijgbaar zijn. De beste van de beste hebben we voor je uitgekozen en hieronder op rij gezet.

In onze top 5 hebben we de prijs-kwaliteit verhouding genomen als maatstaaf. Met deze 5 platte subwoofers krijg je waar voor je geld.

Beste Platte Subwoofers voor thuis of in de auto

Pioneer TS-WX130EA Platte Actieve Subwoofer

Platte Subwoofer Pioneer
Beste prijs en eenvoudig aan te sluiten

De beste budget Platte Subwoofer van 2023

De Pioneer TS-WX130AE is de beste platte actieve subwoofer voor een budget van onder de 120 euro. Pioneer is één van de bekendste kwaliteitsmerken onder de geluidsproducenten. Met deze subwoofer voel je diepe bas in je auto of bank.

Laat meerijders versteld staan van de grote bas in je auto. Gemakkelijk te installeren onder je autostoel.

Simpel te installeren

Deze Platte Pioneer subwoofer plaats je eenvoudig onder je autostoel. Je kunt ervoor kiezen om de subwoofer vast te monteren of los in je auto neer te leggen. Ook uitstekend om in je kofferbak neer te leggen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor andere bagage.

Scroll naar beneden om te zien hoe je een platte subwoofer in je auto installeert.

Redenen om te kopen

 • Goede prijs voor een Pioneer
 • Eenvoudig en simpel te installeren
 • Diepe bas en ingebouwde versterker

Eton RES FLAT – Beste Platte Subwoofer voor in de Auto

Platte Subwoofer Auto
Hoge kwaliteit (Extreme Bas)

De beste kwaliteits Platte Subwoofer van 2023

De Eton RES FLAT is de beste platte Subwoofer van 2023 als het gaat om kwaliteit. Deze actieve subwoofer is ideaal voor in je auto. Heb je een iets groter budget? Dan is dit je beste keus.

Extreem Bass vermogen

Deze platte subwoofer voor in de auto heeft een frequentiebereik van maarliefst 40 tot 100 Hz. Hierdoor voel je een gigantische bass die je naar wens kunt aanpassen.

Hoge kwaliteit

Deze subwoofer met ingebouwde versterker heeft een houten kast, een metalen rooster en een nieuw ontwikkelde ingebouwde AM300-2 actieve module met 300W RMS.

Uitgerust met niveauregeling, start-stopfunctie, high en low-level ingangen, fase shift en auto-sense turn-on.

Redenen om te kopen

 • Hoge kwalitet in geluid en materiaal
 • Exteem Bass vermogen
 • Veel functies en instelbaar

Eton USB10 – actieve autosubwoofer

Eton-USB10-actieve-autosubwoofer
Bijna uitverkocht, Morgen in huis

Eenvoudig te installeren

Deze subwoofer is gemakkelijk en simpel te installeren onder je autostoel. Deze sub beschikt over een versterker en speaker in één, hierdoor hoef je geen aparte versterker aan te schaffen.

Veel bereik en goede specs

Het frequentiebereik is ook niet mis. Met 50 tot 150 Hz. voel je de trillingen door je hele lijf gaan. Verder beschikt deze over een nominaal vermogen van 175 WRMS en een maximaal vermogen van 365 W.

Zeer vlak en onzichtbaar

Deze woofer is zeer plat, waardoor je deze bijna niet ziet. Verras de inzittende met een diepe Bass, waarbij ze niet weten waar het vandaan komt. Bedien met de meegeleverde afstandbediening hoe erg je de bas wilt voelen.

Redenen om te kopen

 • Zeer plat en goed te verstoppen
 • Veel vermogen maar kost weinig ruimte
 • Met Low Pass Filter en afstandsbediening

Pioneer TS-WX130DA

Pioneer-subwoofer-met-versterker
Meegeleverd met afstandsbediening

Kleine Actieve Sub

Deze subwoofer neemt weinig ruimte in en is gemakkelijk te installeren onder je auto stoel. Het aansluiten is bij deze sub zeer eenvoudig en de bijgeleverde afstandsbediening geeft veel instelmogelijkheden. De versterker is ingebouwd, geen gedoe met extra losse apparaatjes.

Vol geluid voor lage prijs

Deze subwoofer geeft een vol geluid en is van het hoge kwaliteitsmerk Pioneer. Voor een budget van 150 euro heb je een geweldige platte actieve subwoofer in je auto. Ook leuk om als cadeau te doen aan je vader voor op vaderdag of zijn verjaardag.

Wat zit er in de doos?

Credits naar Pioneer Electronics

Redenen om te kopen

 • Past gemakkelijk onder je autostoel
 • Goede kwaliteit met afstandsbediening
 • Eenvoudig in gebruik

Caliber BC108US – Subwoofer 8

Caliber-BC108US-Subwoofer-8-platte
Deze week: 26% korting

Ideaal voor in de auto

De Caliber BC108US is een compacte auto subwoofer met voorversterker die de bastonen in je muziek goed verstaanbaar maakt tijdens het autorijden. Door het compacte formaat van 35 x 23,5 x 7 centimeter werk je hem gemakkelijk weg onder een van de voorstoelen, zodat hij geen ruimte inneemt in de achterbak.

Groot vermogen

De woofer heeft een RMS output van 100 watt, waardoor je jouw muziek urenlang zonder problemen op een luid volume afspeelt. De BC108US heeft zelfs een maximum output van 500 watt, wil je je muziek in de auto echt even laten knallen. Gebruik de afstandsbediening en plaats die bijvoorbeeld bij je middenconsole om het basvolume van de woofer zelf in te stellen.

Tonen instellen naar wens

Deze underseat subwoofer is voorzien van een 8 inch speaker met een bereik van 50 tot 160 hertz, wat je zelf instelt via de voorversterker. Zo laat de BC108US de lage tonen van je muziek eruit springen en hoor je precies het laag dat je wilt.

De handige fase switch zorgt voor een goede wisselwerking met de andere speakers in je auto. Hierdoor valt de bas nooit weg in het geheel en houd je altijd een diep geluid.

Eenvoudig te installeren

Met de meegeleverde montagebeugels zet je de woofer stevig vast, zodat hij niet heen en weer schuift tijdens het rijden. De Caliber BC108US is beschermd tegen kortsluiting en oververhitting. Voor een optimale koeling laat je minimaal 5 centimeter ruimte aan alle kanten vrij.

Redenen om te kopen

 • Past makkelijk onder de autostoel
 • Tonen zijn in te stellen naar wens
 • Eenvoudig te installeren

Wat is een Platte Subwoofer?

Een platte subwoofer produceert laagfrequente geluiden. Ook wel genoemd ‘Bass’. Voorheen waren er alleen doosvormige subwoofers, maar tegenwoordig bestaan er nu ook subwoofers in verschillende vormen en maten. De platte subwoofer is er daar één van.

Waarom een Platte Subwoofer?

Het voordeel van een Platte Subwoofer is dat deze weinig ruimte inneemt en gemakkelijk geplaatst kan worden onder bijvoorbeeld je bank in de woonkamer, of onder je autostoel.

Zou je een normale vierkante subwoofer in de koffer van je auto plaatsen, heb je geen ruimte meer over. Met een platte subwoofer creëer je ruimte in je auto en voorzie je de auto van een diepe bass.

Hoe plaats je een Platte Subwoofer in de auto?

Sommige subwoofers kun je direct plaatsen zonder gedoe, anderen dien je zelf goed te plaatsen en de kabeltjes netjes weg te werken. Je kunt de platte subwoofer in je koffer plaatsen of onder je autostoel.

Hieronder een voorbeeld van hoe je de woofer onder je autostoel plaatst en aansluit.

Credits naar B. Micky

Scroll naar boven, voor de beste platte subwoofers van 2023.

Soorten Platte Subwoofers

Passieve Subwoofer

Bij een passieve subwoofer dient de subwoofer aangestuurd te worden door een externe versterker. Zonder versterker heb je er dus niets aan. Je sluit de passieve sub aan op de versterker of receiver.

Actieve Platte Subwoofer

De actieve platte subwoofer heeft daarentegen wel een versterker of receiver ingebouwd. De speaker van de sub is afgestemd met de versterker.

Je kunt een actieve subwoofer vaak niet aansluiten op een bestaand speakerset. Koop deze dus niet om je soundsystem uit te breiden, ga dan voor de passieve.

Platte Subwoofer met versterker

De platte subwoofer met versterker is eigenlijk een andere benaming voor aan actieve subwoofer. Voordelen van een subwoofer met versterker of receiver zijn:

 • Je hebt geen aparte versterker nodig, handig voor in de auto
 • Minder kabels
 • Lagere kosten
 • Automatisch goed afgestemd

Nadelen zijn:

 • Je kunt een huidig geluidssysteem niet uitbreiden
 • Vaak minder verschillende opties en aansluitingen beschikbaar

Lees ook: Draadloze surround systemen getest: De beste van 2023