Wat is Dolby Atmos en welke bioscopen bieden het?

wat is dolby atmos

Wat is Dolby Atmos?

Dolby Atmos creëert krachtige, bewegende audio door twee belangrijke concepten voor bioscoopgeluid te introduceren: audio-objecten en overheadluidsprekers. Samen veranderen deze volledig de manier waarop soundtracks worden gemaakt en gehoord.

Hoe maakt Dolby Atmos het verschil?

Dolby Surround (Traditioneel)

Traditionele surround soundtracks beperken alle geluiden tot een kleine set kanalen die u vanuit slechts een paar waargenomen hoeken geluid kunnen leveren. Ze kunnen geen geluid boven je plaatsen. Verder bestaan ​​geluiden alleen als onderdeel van een kanaalmix. Als een klank wordt benadrukt in een traditionele mix, moet een andere worden verminderd.

Dolby Atmos

In Dolby Atmos daarentegen kan geluid van kanalen worden bevrijd. Het stelt artiesten in staat om specifieke geluiden te behandelen als individuele entiteiten, genaamd audio-objecten. Deze kunnen door de maker van de soundtrack precies in de 3D ruimte van de bioscoop worden geplaatst en verplaatst, hoewel de artiest de kanaalmogelijkheden naar wens kan blijven gebruiken. De Dolby Atmos-bioscoopprocessor bepaalt vervolgens welke van de enorme reeks voor-, achter-, zij- en overheadluidsprekers van een bioscoop hij zal gebruiken om deze levensechte beweging na te bootsen.

Het resultaat is dat een Dolby Atmos-soundtrack het verhaal op het scherm als nooit tevoren tot leven brengt. De geluiden van de film stromen overal om je heen om je volledig onder te dompelen in de actie, de impact van het verhaal te vergroten en een krachtig bewegende bioscoopervaring te creëren.

Dolby Atmos Bioscopen in Nederland

Dolby Atmos wordt in Nederland alleen ondersteund door Pathé bioscopen. Hieronder de lijst van Dolby Atmos bioscopen in Nederland:

Vergelijkbare berichten