| |

Pathé Tuschinski

pathe tuschinski

De bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam

Pathé Tuschinski is één van de eerste bioscopen van Nederland, waar nog films in worden gedraaid. Het Amsterdamse filmtheater werd in 1928 voor het eerst geopend en is in opdracht van Abraham Tuschinski gebouwd. Daar heeft het ook zijn naam aan te danken. De architect van het gebouw is Hijman Louis de Jong. In totaal heeft het gebouw min of meer 4 miljoen gulden gekost.

Dit is vooral een historische bioscoop. Als u een echte filmliefhebber bent en ook geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de filmindustrie is dit de bioscoop die u minimaal bezocht moet hebben. De bioscoop is in 1998-2002 gerestaureerd.

De bioscoop bestaat uit 6 zalen en telt in totaal 1431 stoelen. Zaal 1 is de grootste, ook genoemd de ‘Grote zaal’ en telt 735 stoelen, verdeeld over 3 verdiepingen. (De bioscoop beschikt over balkons)

Pathe Tuschinski

Hoe kom ik bij de Pathé Tuschinski?

U kunt op verschillende manieren bij de Pathé Tuschinski komen, met het Openbaar Vervoer, met de auto of met de fiets.

1. Parkeren bij Pathé Tuschinski

Parkeerkosten

Als u met de auto gaat kunt u het beste parkeren in de parkeergarage Q-Park Kalverstraat. De parkeergarage is open tot 23:00 (daarna kunt u er nog wel uit, maar niet meer in) en de parkeerkosten bedragen:

  • Per uur: € 4,50,-

Parkeerlocatie

U kunt rijden naar de onderstaande locatie (Singel 451 C
1012 WP Amsterdam) en de parkeer garage inrijden.

Vervolgens kunt u vanaf de parkeergarage naar de bioscoop lopen. Het adres van de bioscoop zelf is:

Regulierssteeg 2
1017 CP Amsterdam
Klik hier om het adres te openen in Google Maps.

Pathe tuschinski grote zaal
Pathé tuschinski zaal 2

2. Met het OV naar de Pathé Tuschinski

Wilt u met het openbaar vervoer? Dan raden wij u aan om dat te doen door op de onderstaande knop te drukken en uw eigen adres te typen achter ‘Van’. En naar ‘4, Regulierssteeg 2, 1017 CP Amsterdam‘.

3. Met de fiets naar Pathé Tuschinski

Als u met de fiets wilt, klik dan hier om het adres te openen in Google Maps. Vergeet vervolgens niet te selecteren dat u de fietsroute wilt zien.

Lees ook:

Vergelijkbare berichten