|

Bioscopen weer open in juni 2020 | Pathé, Kinepolis, Vue

bioscopen-weer-open

Bioscopen mogen weer open in juni 2020. Op zaterdag 5 juni zullen de corona maatregelen worden versoepeld. Vanaf dan kun je weer naar de bioscoop. Echter is er wel een voorwaarde aan verbonden.

Wanneer gaan de bioscopen weer open?

De bioscopen in Nederland gaan zaterdag op 5 juni 2020 weer open. Je kunt de bioscoop bezoeken als je je aan de corona maatregelen en voorwaardes van het RIVM houdt.

Welke bioscopen gaan open?

Het is nog niet duidelijk welke bioscopen er precies open zullen gaan. Er is namelijk een Wet Testbewijzen aangenomen op 25 mei 2020, daarmee zou het mogelijk zijn om de hele bioscoopzaal te vullen met bezoekers en terug te keren naar het ‘oude normaal’.

De nieuwe wet testbewijzen maakt het mogelijk om bezoekers te laten testen en een bioscoop mag zelf kiezen gebruik te maken van dit wetsvoorstel. Als ze er niet voor kiezen mogen ze mogelijk maar 30 mensen toestaan in een filmzaal. Bioscopen hebben aangegeven dat dit niet rendabel genoeg is en daarom mogelijk nog even dicht te blijven.

De bioscopen lieten in ieder geval weten, niets te voelen om gebruik te maken van deze Wet Testbewijzen: ‘We willen dat cultuur laagdrempelig blijft‘.

Hoe dan ook, één van de voorwaardes is dat bezoekers een tijdslot moeten boeken. Over het aantal bezoekers per zaal is nog geen uitspraak gedaan. Aanstaande vrijdag hopen wij met meer informatie te komen. Wij hopen dat de meeste bioscopen op zaterdag 5 juni gewoon weer open gaan, zoals:

  • Pathé
  • Kinepolis
  • Vue
  • Andere lokale bioscopen

Aan welke voorwaardes moet je voldoen?

De bioscopen hebben nog geen uitspraak gedaan over de voorwaardes, maar we verwachten dat dit niet meer is dan het RIVM verplicht. Waarschijnlijk dien je je aan de volgende voorwaardes te voldoen:

  • Mondkapje op, totdat je op je bioscoopstoel zit
  • Van te voren reserveren (tijdslot)
  • Alleen op de aangewezen stoel plaatsnemen
  • (Mogelijk een Test bewijs, als dit nodig is zal op de site van de bioscoop worden uitgelegd wat je moet doen)

Het mondkapje zul je moeten dragen in het bioscoopgebouw totdat je op je bioscoopstoel zit.

Het RIVM stelt ook een tijdslot als voorwaarde. Iedere film draait op een vaste tijd en een stoel kies je bij het bestellen van de ticket. Dit is dus niet echt anders dan dat je gewend bent.

Verder: zodra je de bioscoop betreedt zal een bioscoopmedewerker jou de juiste stoel aanwijzen waar je plaats mag nemen. Het is verplicht om de anderhalve meter afstand aan te houden van mensen buiten je huisgezin, behalve als een bioscoop gebruik maakt van de Wet testbewijzen. Of dit van toepassing is en hoe dit werkt zal verschijnen op de site van de bioscoop.

Bioscopen zullen snel volgeboekt zijn, kun je niet wachten?

Vergelijkbare berichten