Hoe lang draait een film in de bioscoop? 2020

hoelang-draait-een-film-in-de-bioscoop

Hoe lang draait een film in de bioscoop in 2020?

Hoe lang draait een film in de bioscoop? Handig om te weten, als u uw bezoek aan de bioscoop nog even wilt uitstellen. Lees het antwoord hier.

Hoe lang draait een film in de bioscoop?

Hoe lang draait een film in de bioscoop?

Normaal gesproken

Gemiddeld draait een film voor 4 weken in de bioscoop. Maar dit gemiddelde geldt niet voor iedere film. Het is niet voor niets dat Pathé en andere bioscopen hier weigeren één lijn trekken. Hoe lang een film draait wordt gebaseerd op de bezoekerscijfers van de laatste week. Het is dus aan u om een reëele schatting te maken, tot wanneer deze film nog te zien is in het theater.

Wat u in ieder geval kunt doen

U kunt in ieder geval kijken op de website van de bioscoop en kijken tot wanneer u kunt reserveren. Dan ziet u in ieder geval de laatste datum waarop u de film kunt zien. Mocht u de film later willen bezichtigen dan de uiterste reserveer datum?: Maak dan een goede inschatting met behulp van de onderstaande alinea’s.

 

High budget films

Een high budget film, draait vaak langer in de bioscoop, omdat er meer animo voor deze films is . Er wordt meer mee geadverteerd en de afwerking van de films is vaak beter. Dit zijn films van grote producenten zoals Walt Disney, Pixar, Dreamworks, etc. Deze kunnen langer draaien dan 4 weken. U kunt deze films naast de producten herkennen aan veel trailers die u op TV voorbij ziet komen en aan mondelinge reclame. Vrienden, familie, en kennissen spreken vaak over deze films. Vaak scoren deze films boven de 7 op de IMDb. Een film die langer draaide dan 4 weken is bijvoorbeeld: Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald. 

Low budget films

Dit zijn films, waarover u niet veel hoort. U zult van deze films weinig trailers op TV zien en het is vaak een film die wordt bekeken omdat deze op een beschikbare tijd draait. Vaak scoren deze films onder de 7 op de IMDb. Deze films draaien vaak 4 weken, maar als ze erg slecht zijn, kunnen ze ook maar 2 weken draaien. U hoeft echter niet bang te zijn dat de film niet meer draait als u heeft gereserveerd. Een bioscoop zal nooit een mogelijkheid tot reserveren hebben, als deze niet meer op die datum draait.

Lees ook: Wat kost een bioscoopkaartje 2019-2020?

Vergelijkbare berichten