Venom – Recensie

Venom Recensie

Venom de nieuwe marvel kraker, te braaf?

Venom Recensie
Venom in de spotlight

Marvel’s grootste anti-held, de symbioot Venom, is nu eindelijk zelf te bewonderen op het witte doek. Hij had hiervoor al een verschijning gemaakt in Spiderman 3 waarin Venom een magere indruk maakte vergeleken met zijn ‘stand-alone’ film geregisseerd door Ruben Fleischer. De nieuwe Venom ziet er slijmerig uit, heeft de total package qua fysiek en brengt zijn kwaadaardige/agressieve aard goed eruit.

Venom Inside

Creepy Vibes

De film begint met een goed gedane introductie over hoe de symbioten naar de aarde zijn gebracht door Carlton Drake, een Elon Musk achtige genius gespeeld door Riz Ahmed, en wat de crash van het space-toestel teweeg gebracht heeft. Eén symbioot is ontsnapt en de rest wordt meegenomen door Drake. De donkere tunes die op de achtergrond gespeeld worden helpen ons al een beetje in de creepy-vibes te komen en door de film heen blijft de soundtrack de juiste vibes geven.

Het plot: small spoiler alert!

Eddie Brock, gespeeld door Tom Hardy, maakt kort daarna zijn introductie; als populaire journalist heeft hij zijn eigen show, The Eddie Brock Show, waarin hij vaak grootheden van de corporate wereld aan de tand voelt en ze vaak ook naar beneden haalt met zijn reportages. Deze keer heeft hij Carlton Drake in het vizier, maar het loopt niet zoals hij gewild heeft. Hij komt via zijn vrouw aan touchy informatie over Drake waarover hij hem gaat ondervragen. Kort daarna volgt het ontslag van Eddie en gaat hij op revanche uit en komt via via in aanraking met de symbioot Venom die Drake aan het onderzoeken was in zijn laboratorium. Nadat Eddie dus in aanraking komt met Venom versnelt het verhaal en gaat bijna naar een Jekyll en Hyde situatie waarin Eddie met al zijn macht Venom probeert onder controle te houden. Venom wil alleen maar hoofden eraf bijten en veel eten want dat is ook het oorspronkelijke doel van de symbioten: de hele wereld wordt hun food-farm. De tweestrijd tussen Eddie en Venom levert grappige momenten op en is echt geniaal gespeeld door Tom Hardy die zich volop inleeft in zijn rol als Eddie Brock/Venom.

Overall te braaf?

De film heeft voor de rest goede actie scènes met veel gevechten tussen Venom en de huurlingen van Drake en zo af en toe ook de San Francisco Police Department. De achtervolgingsscène was ook heel knap in elkaar gezet en leverde een paar wow-momentjes op. Het enige wat jammer was is dat de film soms wel te braaf aanvoelde. Je hebt in Venom een van de grootste en angstaanjagende anti-helden uit de Marvel Universe maar je kiest ervoor om al het bloederige en het verwoestende waar de symbioten voor staan er uit te laten en het een beetje PC (parental control) te houden. Als Venom nog een keertje gefilmd zou worden als thriller/horror heeft het alle potentie om een van de beste films te worden van Marvel. Maar helaas, het is niet zo dus om de Volkskrant nog even te quoten: “Venom flirt slechts met de beloofde duisternis, om vervolgens veilig in een hoekje te kruipen – over een maand weer vergeten.”

Vergelijkbare berichten