Bioscoopbon kopen 2023! Gratis verzenden vandaag

welke bioscoopbon ?

Bioscoopbon kopen? Hieronder hebben we een top 3 samengesteld van de meest betrouwbare bonnen in Nederland. Maar welke bioscoopbon kun je nu het beste geven?

Welke bioscoopbonnen zijn er?

 1. Nationale bioscoopbon (Voor iedere bioscoop)
 2. Bongo bioscoopbon (Voor Kinepolis)
 3. Bioscoopbon Pathé (Alleen voor Pathé)

1. Nationale bioscoopbon

Nationale bioscoopbon

De Nationale bioscoopbon is de bekendste, en naar onze mening de beste. Deze kan in iedere grote bioscoop gebruikt worden. Met deze bon maak je jouw vriend(in), partner, ouders, kinderen of kennis het meest blij. Ze hoeven namelijk niet ver te reizen om de bon te kunnen gebruiken.

De bon aan wie je dit cadeau geeft kan terecht bij:

 • Pathé
 • Kinepolis
 • Vue
 • C-Cinema
 • Veel andere lokale bioscopen

Niet meer leverbaar? Bestel hem hier.

Als je deze bon voor 14:00 bestelt, wordt deze dezelfde dag nog gratis verzonden.

2. Bongo Bioscoopbon

Bongo bioscoopbonnen

De Bongo bioscoopbon is iets onbekender en kan alleen bij Kinepolis bioscopen worden ingeleverd. De bongo filmbon kan dus niet worden ingeleverd bij Pathé of andere lokale bioscopen. Daar staat wel tegenover dat je in de uitbreiding van deze bon meer keuze hebt. Je kunt namelijk kiezen tussen een standaard bongo bon, met popcorn en drinken, of met een (romantisch) diner.

Voor een romantische verassing, adviseren we deze bon. Bekijk wel eerst of er een Kinepolis bioscoop bij jou in de buurt is.

Je kunt deze bon gebruiken bij:

 • Kinepolis

3. Bioscoopbon Pathé

pathe filmbon

Op de derde plaats van de staat de bioscoopbon Pathé (Pathé giftcard). Deze bon kan enkel bij Pathé bioscopen worden gebruikt. Het voordeel is wel dat je deze ook kunt gebruiken voor Pathé Thuis. Hiermee kun je de bioscoopfilms ook thuis bekijken.

We adviseren als bioscoopcadeau de Nationale bioscoopbon boven de Pathé-bon, omdat de Nationale ook bij Pathé kan worden gebruikt.

Je kunt de Pathé bon gebruiken bij:

 • Pathé

Niet meer leverbaar? Bestel hem hier.

Mis je nog een filmbon?

Voor zover wij weten, hebben we alle filmbonnen die in Nederland te gebruiken zijn benoemd. Het kan natuurlijk dat we er een paar over het hoofd hebben gezien. Laat het ons weten.

Bioscoopbon inleveren, Waar en hoe?

Je bioscoopcadeau inleveren kan op verschillende manieren. Welke bioscoopcadeau’s de bioscoop accepteert verschilt per cadeau. Hieronder zie je in een kort overzicht waar en hoe jouw bioscoopcadeau kunt inleveren.

Filmbon inleveren bij Pathé

bioscoopbonnen inleveren-bij-pathe

Sinds 4 februari 2019 is de Nationale bioscoopbon weer te gebruiken bij Pathe. Bij Pathe kun je ook de Pathé gift card inleveren. Pathé accepteert er 2:

 • Nationale bioscoopbon
 • Pathé bioscoopbon (giftcard)

Hieronder staan drie manieren hoe je het gegeven bioscoopcadeau bij Pathé kunt inleveren.

Online op Pathé.nl

Tijdens het bestellen van tickets zie je een leeg veld: ‘Voucher code’. De waarde van je cadeaubon gaat van de totaal prijs af. Dus als je voor 30 euro aan tickets bestelt en jouw filmbon 20 euro is, dan betaal je nog 10 euro.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat de code niet meer werkt. De code blijft geldig tot de ticket daadwerkelijk in je mailbox belandt.

De tickets kun je printen en meenemen. Je kunt er ook voor kiezen om ze digitaal op je telefoon mee te nemen. Bij de ticket machine kun je de tickets zelf scannen met je telefoon of met een uitdraai. Ook kun je naar de balie lopen waar de medewerker dit voor je doet.

Bij de ticket machine in iedere Pathe bios

Ook bij de ticket machine van Pathe kun je de code van jouw bioscoopbon invoeren. Na het invoeren gaat de waarde van je bon van de totaal prijs af.

Bij de balie in iedere Pathe bios

Je kunt het bioscoopcadeau geven aan de medewerker achter de kassa. De waarde van jouw filmbon gaat van de totaal prijs af.

De bon inleveren bij Kinepolis

Bioscoopbon Kinepolis

Kinepolis accepteert twee soorten bonnen. Dit is ook de enige bioscoop waar de bongo filmbon kan worden gebruikt. Kinepolis accepteert 2 filmbonnen:

 • Nationale bioscoopbon
 • Bongo bioscoopbon

Je kunt op de volgende Kinepolis locaties je filmbon gebruiken:

Bioscoopcadeau online inleveren op de Kinepolis website

 1. Je kunt klikken op 1 van de bovenstaande locaties om naar de juiste website te gaan.
 2. Daarna kun je de gewenste film aanklikken.
 3. Je kiest de locatie en datum. Nu zie je tijden verschijnen in rode blokjes op een tijdlijn.
 4. Nu kunt je ze bestellen en direct de code van je bioscoopbon invoeren. Daarna wordt de waarde van je bioscoopbon van het totaal bedrag in mindering gebracht.

Bij de ticket machine in de Kinepolis bioscoop

Kinepolis heeft vaak een ticket machine, waar je de tickets kunt kopen.

Bioscoopbon inleveren bij de kassa Kinepolis

Natuurlijk kun je de bioscoopbon inleveren bij de kassa. Hier betaal je de totaal prijs min de waarde van je bioscoopbon.

Bioscoopbon inleveren bij Vue

Bioscoopbon-Vue

Vue accepteert maar 1 soort bioscoopcadeau van de genoemde:

 • Nationale bioscoopbon

Online inleveren

Je kunt de bon online inleveren op de website van Vue.

Bij de Vue ticketmachine

Als je de Vue bioscoop binnenkomt zie je direct de ticketmachines, waar je de het bioscoopcadeau kunt gebruiken. Daar kun je de code van de bon voeren en de waarde van de bon wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Bij de Vue kassa

Uiteraard kun je de bon ook altijd gebruiken bij de kassa. Je geeft aan hoeveel tickets je wilt en geeft de bon aan de kassamedewerker. Hij of zij zal de bon voor je scannen en de waarde van jouw bon wordt in mindering gebracht van het totaal.

Filmbon inleveren bij een lokale bios

bioscoopbon-lokale-bioscoop

Naast de genoemde bioscopen Pathé, Kinepolis en Vue, zijn er nog andere lokale bioscopen. Het is lastig te bepalen welke bioscoopbonnen ze accepteren, hoewel de nationale de grootste kans maakt. Er zijn maar weinig bioscopen die deze niet aannemen.

Voor de zekerheid kun je op de website van de nationale bioscoopbon kijken.

Voor de lokale bioscoop, adviseren we om op Google.nl de naam in te typen van de lokale bioscoop en vervolgens naar hun website te gaan.

Niet alle theaters hebben een duidelijke website. In dat geval kun je het beste bellen naar de bioscoop zelf. Google laat na een zoekopdracht op de naam van de bios, bijna altijd het telefoonnummer zien. Ook al heeft het theater geen eigen website.

Wat kost een bioscoopbon?

Wat kost een bioscoopbon online?

Een bioscoopbon online kost de prijs die de bioscoopbon waard is. Je hebt ze in verschillende waardes. Je hebt ze tussen de 10 en 150 euro. Wat deze kost is dus afhankelijk van de waarde. De waardes worden altijd op de site weergeven waar je ze koopt.

Bij sommige bonnen zit zelfs gratis popcorn bij, dit staat ook altijd aangegeven op webshops.

Je kunt ze gemakkelijk bestellen via bol.com

Bekijk bioscoopbonnen op bol.com

Wat kost een bioscoopbon bij de kruidvat, primera, bruna of supermarkt?

De bioscoopbon bij de kruidvat, primera, bruna of een willekeurige supermarkt kost zoveel als je zelf wilt. Bij de kassa vraag je om de filmbon en vervolgens vraagt de kassa medewerk(st)er welk saldo je wilt koppelen aan de bioscoopbon.

Vervolgens betaal je het genoemde saldo aan de kassa. De kassamedewerk(st)er zal het saldo schrijven op de bon. Het saldo is gekoppeld aan de streepjescode die op de bioscoopcadeau-pasje staat. (Het pasje zit vastgeplakt aan de bon die je koopt)

Gerelateerd artikel:

Vergelijkbare berichten