Wat is Dolby Vision?

wat is dolby vision

Dolby Vision is het masteren en leveren van inhoud, vergelijkbaar met het HDR10-mediaprofiel. Het ondersteunt zowel een hoog dynamisch bereik (HDR) als een breed kleurengamma (ITU-R Rec. 2020 en 2100) in alle stadia, van het maken en produceren van inhoud tot verzending en weergave.

Dolby Vision bevat de Perceptual Quantizier (SMPTE ST-2084) elektro-optische overdrachtsfunctie en ondersteunt beeldschermen met een maximale helderheid van 10.000 nit (in de praktijk 4.000 nit).

Het biedt ook een resolutie tot 8K en een kleurdiepte tot 12-bits (achterwaarts compatibel met huidige 8-bits en 10-bits beeldschermen). Dolby Vision kan mastering-display-colorimetrie-informatie coderen met behulp van statische metadata (SMPTE ST 2086) en dynamische metadata (SMPTE ST 2094-10, Dolby-formaat) voor elke scène.

Voorbeelden van Ultra HD (UHD) Dolby Vision zijn beschikbaar in tv, monitor, mobiele apparaten en theater. Dolby Vision-inhoud kan worden geleverd op Ultra HD Blu-ray-schijven via conventionele uitzendingen, OTT en online streaming mediadiensten.

Dolby Vision-metagegevens kunnen worden overgedragen via HDMI-interface versies 1.4b en hoger. Het ondersteunt ook IPTPQc2-kleurruimte, vergelijkbaar met ICtCp.

Vergelijkbare berichten