Wat is Dolby Cinema? 2023 | Hoe is de beleving?

Dolby Cinema Wat is het

Wat is Dolby Cinema?

Dolby Cinema is geen techniek maar een bioscoopconcept, welke bestaat uit de geluidsproductie van Dolby Atmos, Dolby Vision beeld en een innovatieve bioscoopzaal. Samen zorgt dit voor de ultieme filmbeleving.

Wat maakt het verschil?

Het concept bied je een Next-level bioscoopbeleving. Je betaalt iets meer voor een bioscoopkaartje, maar daar krijg je een extra intense filmbeleving voor terug. Het verschil zit hem in:

Dolby Vision beeld

Dolby Vision maakt wat je ziet veel spectaculairder dan bij een film in een standaard zaal. Dolby vision gebruikt een dual laser projectie die zorgt voor:

  • Kraakhelder beeld
  • Een hoger contrast
  • Rijkere kleuren

Dolby Atmos geluid

Dolby Cinema Geluid

Naast het beeld zorgt het Dolby Atmos geluid dat je een veel intensere filmbeleving krijgt. Bij een standaard zaal komt het geluid uit maximaal 7 richtingen. In een Dolby Atmos zaal gaat het een stapje verder: de geluidsgolven worden door de zaal gecirculeerd waardoor je wordt omringd door geluid.

Dit doen ze door de zaal te omringen met een doek. Op deze manier verdwijnen er geen geluidsgolven in de hoeken, maar komen ze terug bij de bioscoopstoelen. Door dit effect voel je dat je van de buitenwereld afgesloten wordt en volledig kunt opgaan in de film. Je wordt dus:

  • Omringd door geluid
  • Volledig afgesloten van de buitenwereld

Dolby Cinema zaal

Dolby Cinema Zaal
Extra Donker interieur

De Dolby Cinema zaal is anders ingericht dan een standaard zaal. Als je de zaal binnenkomt loop je langs een wand waarop de eerste indrukken van de film worden weergeven. Dit zorgt ervoor dat je beter in de film komt te zitten.

Verder beschikt de zaal over een innovatiever design als in een extra donker interieur. Hierdoor heb je minder reflecties en ontstaat er een sterke tunnelvisie die je focus op de film vergroot.

Dolby Cinema stoel
Luxe en Comfortabele Stoel

Als laatste biedt Dolby Cinema extra luxe stoelen die extra zacht zijn en zachtjes mee veren als je gaat zitten. Extra comfortabel dus. De zaal biedt jou dus een:

  • Entrance die tunnelvisie versterkt
  • Donker interieur voor betere tunnelvisie
  • Comfortabele Luxe stoelen

Dolby Cinema bioscopen in Nederland

Er zijn verschillende bioscopen waar u de ervaring kunt beleven. Op de website van Pathé kunt u zien welke Dolby Cinema films er draaien. U kunt de filmbeleving naast pathé ook in andere bioscopen beleven.

Hieronder een overzicht van bioscopen in Nederland die dit bieden:

Vergelijkbare berichten